Pia Sirén ei tarvitse perusteluja

Ensimmäiseksi poikkean siitä, mitä itselleni lupasin. Lupasin kirjallisesti perustella miksi taiteilija, jonka esittelen, sopisi näyttelyyn. Pia Sirénin kohdalla mielestäni ei niin kuitenkaan tarvitse tehdä, riittää kun katsoo teoskuvia. Vai tarvitseeko joku kirjallisia perusteita?

 

Pia Sirén: Construction Site, 2010, Galleria Titanik, Turku

 

Pia Sirén: Oasis, 2011, The Holden Gallery, Manchester, Iso-Britannia

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Pia Sirén ei tarvitse perusteluja

  1. krister sanoo:

    Kieltämättä saattaa tarvita. Ei siksi, että olisit luvannut tai että kuvien perusteella voisi sanoa, että työ/taiteilija on liian surkea näyttelyyn, mutta siksi, ettei sinua saa päästää liian helpolla. Katso kuvaa, kyllä kuva kertoo – dippadai – sitähän voisi käyttää jokaisen valitsemasi taiteilijan tai teoksen kohdalla. Provosoit tahallasi ja minä syön syötin. Jos joku hienot perustelusi sitten paremmin perustellen kumoaa, voitko vielä perua taiteilijavalintasi, kun olet sen jo kerran julkistanut? Kiinnostaa.

  2. Nämä taiteilija nostothan ei siis vielä ole mitään ehdotuksia näyttelyn taiteilijoista. Ainostaan ajatuksia siitä mikä taiteilija tai projekti näyttelyyn voisi sopia. Enhän edes tiedä onko Pia Sirén kiinnostunut osallistumaan. Kyllä lopullisiakin valintoja voi sitten yrittää kumota, mutta en tiedä voiko niitä, katsotaan sitten. Lopulta valinnat perustuvat kuitenkin tuntemuksiin ja vaistoihin, tuo voisi olla hyvä ja voisi sopia tuon kanssa. Yritän tässä jatkossa avata näitä tuntemuksia mahdollisimman hyvin.

    Ne Pian teokset, jotka olen kokenut ovat olleet minulle tuon Kokeellinen elämä -otsikon 1. merkityksessä mainittuja hetkiä, jossa aistia keksimisen ja löytämisen hetkiä. Pian teoksissa itselleni on kyse erittäin hienosti viritetystä tilan kokemuksesta. Näinkin voin kokea maiseman tai paikan. Siis kuvien katsominen ei todellakaan riitä vaan teoksissa pitää olla.

  3. raija sanoo:

    Olen samaa mieltä Kristerin kanssa, että ”kuva kertoo” on pikkusen liian ohut perustelu. Toisaalta kuraattorin pitää luottaa intuitioonsa. Tässä minun ehdotuksiani perusteluiksi: 1. Näiden kuvien perusteella (en ole nähnyt teoksia luonnossa) Pia sopii hyvin Ars Kärsämäen linjaan. 2. Pian teokset ovat sellaisia, että niiden arvo ja merkitykset määrittyvät jossain määrin sen paikan mukaan, missä niitä esitellään. Nämä työt Kärsämäellä proosallisen ja käytännönläheisen maalaiskulttuurin traditioiden piirissä herättävät eri kysymyksiä kuin Turun tai Lontoon gallerioissa. 3. Nämä työt eivät ole helppoja niinkuin ei Ars Kärsämäen teosten pidä ollakaan.

  4. Paluuviite: Paikka, läsnäolo ja ajankulu | ArsKärsämäki2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s