Renkaat ja liput – Kuvanveisto ja maalaus

Antti Nyyssölän teoksetkin liittyvät tiehen materiaalinsa kautta. Antti on tehnyt auton renkaista maalattuja veistoksia. Näin niitä Kuvan kevät 2010 näyttelyssä niin kuin myös Antin teipistä tekemiä maalauksia. Tässä Antin teksti lippumaalauksista.

Uusissa teoksissani olen korvannut maalivärin teollisella pakkausteipillä. Teokset ovat abstrakteja maalauksia, joskin ”kuvat” ovat pohjautuneet olemassa oleviin valtioiden lippuihin. Teipin käyttö materiaalina voi olla jonkinlainen viittaus teipin käyttöön abstraktin maalauksen historiassa, ja osin se luo myös sisältöä suhteessa maalausteni kuva-aiheisiin. Teollisen tuotteen väripaletti on melko rajattu, eivätkä työt tässä mielessä ole kovin maalauksellisia. Väririnnastukset ovat kuitenkin harkittuja, ja saattavat muodostaa merkityksiä. Ensimmäisten maalausten alkukuva, lippu, on saanut uusia merkityksiä ja toisaalta myös menettänyt niitä teossarjan kasvaessa. Työt ovatkin vahvassa suhteessa toisiinsa, maalaustaiteen historiaan sekä omaan aikaisempaan tuotantooni. Teokset liikkuvat maalauksen ja esineen välimaastossa. Ainoa materiaali on teippi, niitä ei ole rakennettu erilliselle pohjalle tai kiilapuihin.

Itselleni tuli Antin teokset nähdessäni erittäin hieno tunne: Mahtavaa, teos pystyy kertomaan ja osoittamaan minulle, että näinkin voit ajatella ja kokea maalaustaidetta ja kuvanveistoa samassa teoksessa.

Linkkejä:

http://www.kuvankevat.fi/2010/

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s