Ehdotuksista ja jatkosta

Kukka-Maaria ehdotti kesän näyttelyyn Antti Raatikaisen teoksia ja Ossi Kaija Hinkulan teoksia. Näiden lisäksi sain viestin, jossa ehdotettiin Iiu Susirantaa, Jani Leinosta ja Jaakko Mattilaa.

Kommentoin ensiksi niitä taiteilijoita, joiden teoksia en pysty kuvittelemaan kesän näyttelyyn.

Kaija Hinkula oli minulle täysin uusi tuttavuus, enkä oikein innostunut hänen teoksistaan. Ainakin nettisivujen kautta jäivät etäisiksi.

Monissa medialiemissä keitetyn Jani Leinosen teoksien esittelyä Ars Kärsämäessä en näe järkevänä, syystä että haluaisin taiteilijoiden olevan urallaan sellaisessa vaiheessa, että osallistuminen Ars Kärsämäkeen olisi heille jotenkin motivoivaa. Luulen, että Jani Leinonen ei näe itselleen kiinnostavaksi osallistua näyttelyyn. Taidan laittaa tämän kommentin Janille sähköpostilla, ehkä hän itse vielä kommentoi.

Jaakko Mattilan modernismiin vahvasti viittaavassa ja sen ajatuksia kierrättävässä työskentelystä en ole hirveän innoissani ollut. Ne myös mielestäni vaativat ympärilleen esitystilaa jota Ars Kärsämäessä ole tarjolla. Eikä saa mahtumaan mielessäni niitä tähän väljäänkään Kokeellisen elämän tematiikkaan.

Sitten Antti Raatikaisen ja Iiu Susirannasta kanssa olen vähän kahden vaiheilla. Kun menin Raatikaisen nettisivuilla, huomasin käyneeni niillä aieminkin. Muistan etsineeni silloin itäsuomalaisia taiteilijoita ja päätyneeni Raatikaisen sivuille Taideyhdistys Harhan sivujen kautta. Hänen nettisivuillaan voi lukea näyttelytiedotteen, jossa kuvaillaan 2010 valmistuneita maalauksia näin:

Näyttely koostuu vuonna 2010 valmistuneista teoksista, jotka käsittelevät sekä ympäristön että itsen rakentumista urbaanin kuvakielen keinoin. Teoksissa on myös ripaus ympäristö-, energia- ja talouspoliittista satiiria. Maalausjälki on tyylini mukaan kerroksellista, rouheaa ja pinta on tasaista mutta rispaantunutta. Teoksissa näkyy kulunut ja uusi pinta sekä työstön jälki. Tahdon tuoda rosoisuudella esille rikkoutumista ja uudelleenrakentamista, sillä muutos on jatkuvaa. Teknisesti teokset on toteutettu pääosin akryylimaalilla ja sekateknisin menetelmin valokuvia maalauksiin yhdistäen.

Itse katsoin noita teoksia nettisivuilta, eivät ei nuo kulunut ja uusi pinta sekä työstön jälki tulleet oikein esiin. En oikein osaa päättää tämän Raatikaisen kanssa. Voisiko, joku jonka hänen maalauksiaan on nähnyt yrittää kääntää pääni suuntaan tai toiseen.

Iiu Susirannan teoksia on mahdollisesti kevään 2011 MediaPyhät -tapahtumaan, joten hänen kuvansa ovat kyllä tuttuja. Toisaalta mietin hänen kohdallaan noita tilakysymyksiä Kärsämäellä, en tiedä onko Nahkurissa tai navetassa tiloja, joissa Iiun kuvia olisi mielekästä esittää. Toisaalta, Syömään, pöytä on katettu -sarjan kuvat kävisivät hyvin Nahkurin puotihuoneeseen yhden toisen projektin kanssa, jonka esittelen blogissa vielä myöhemmin. Täytyy kysyä Iiulta kuvien kokoja.

Seuraavaksi alan kysellä blogissa mainituilta taiteilijoilta haluavatko he osallistua näyttelyyn. Avajaiset tulee aika äkkiä, niihin on vajaa kolme kuukautta. Vielä muutama tekijäkin on esittelemättä. Katsotaan minkälainen näyttelystä tulee. Aina saa ehdottaa taiteilijaa. Kukaan ei ole vielä uskaltautunut ehdottamaan itseään julkisesti blogissa. Ehdotuksia saa tosiaan laittaa minkä tahansa artikkelin kommenttiksi.

Linkkejä:

http://kaijahinkula.blogspot.com/

http://www.janileinonen.com/

http://www.jaakkomattila.fi/

http://anttiraatikainen.com/galleria-2/

http://www.harhaa.org/

http://www.iiususiraja.com/galleria/syomaan-poyta-on-katettu/

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Ehdotuksista ja jatkosta

 1. Ossi sanoo:

  Hei,
  mielenkiintoisia teoksia Raatikaisella. Erityisesti tykästyin kuitenkin Suisto-bändiin, jossa hän musisoi. Voisipa olla jopa mielenkiintoinen yhtye ARSsin avajaisiin. Tuolta löytyy kokoonpanon musiikkia:
  http://www.myspace.com/suistoband

 2. Teemu sanoo:

  Ainakin jotkut Raatikaisen töistä näyttävät siltä, että niissä olisi useita kerroksia, joista osa olisi revitty pois. Olisi hauska nähdä miten nuo teokset on tehty. Minun ääneni lähtee Raatikaiselle!

 3. Inga sanoo:

  Ehdottaisin uutta tulevaa taiteilijaa, joka olisi kiinnostunut tuomaan teoksiaan näytille; Tiina Kilpiö Helsingistä. Hän tekee öljyväritöitä ja muutakin.

 4. En löydä mistään kuvia ja tietoa Tiina Kilpiön teoksista, ehkä hän voisi itse toimittaa tieotoa linkkinä tähän kommenttiketjuun ja lähettää minulle sähköpostitse myös. Osoite on koitela.jussi@gmail.com.

 5. Kaksi ääntä Raatikaisen puolesta, olen itsekkin taipumassa Raatikaisen kannalle. Suiston blues varmaan toimii kanssa kesä illassa mukavasti.

 6. JH sanoo:

  Mitä sanotte Mikko Myöhäisen teoksista? Tutustuin graffiteista liikkeelle lähteneeseen taiteilijaan n. 10 minuuttia sitten Kreative.fi -sivuston kautta. Täytyy sanoa että omasta mielestäni niissä toissä, joissa töiden graffitinomaisuus on vähäisempää, on jälki on mielenkiintoista. Suosikkini ovat ensivaikutelman perusteella Heat ja There Will Never Be No Peace, molemmat vuodelta 2010.

  Tutustua töihin voi osotteessa:
  http://www.mikkomyohanen.com/

  Olisiko tässä ARS-K taidetta?

 7. Käsin tehty taide on todella ihailtavaa kiitos tekijöille meille on nähtävää erikoista !!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s