Ars Kärsämäki 2011 ”Kokeellinen elämä”

Lehditötiedote                                                                                     Vapaa julkaistavaksi

Ars Kärsämäki 2011

”Kokeellinen elämä”

18.6.-28.8.2011

Ensi kesän ARS Kärsämäki kokeilee rajojaan!

Kesällä 2011 Kärsämäellä avautuu mahdollisuus tutustua tuleviin nykytaiteen huippuihin. Kuudetta kertaan nuorten taiteilijoiden töitä esille tuova ARS Kärsämäki on lunastanut vähitellen paikkansa Suomen kesänäyttelyiden eturivissä. Tämän vuoden näyttelyn on kuratoinut kuvataiteilija Jussi Koitela, joka on kotoisin Kuopiosta ja asuu ja työskentelee nykyisin Tampereella. Näyttelyn järjestää kärsämäkinen Taideyhdistys Elsuupa ry.

Tämän vuotuisen Ars Kärsämäki -näyttelyn taiteilijat on valikoitu mukaan näyttelyyn kuraattorin pitämän blogin kautta, jossa kuraattori esittelee taiteilijoita ja yrittää perustella, miksi kukin taiteilija sopii kesän näyttelyyn. Blogin lukijoilla on ollut myös mahdollisuus ehdottaa taiteilijoita näyttelyyn. Tarkoituksena on ollut avata näyttelyn kuratointiprosessia yleisölle sekä kutsua yleisö jo taiteilijoiden valitsemisvaiheessa kokemaan tulevaa näyttelyä ja muodostamaan sille merkityksiä.

Ars Kärsämäki 2011 -näyttelyn otsikkona toimii sanapari ”Kokeellinen elämä”. Tämä tarkoittaa kuraattorin ja yleisön mahdollisuutta kokea taiteilijoiden tekemiä kokeiluja, sekä toisaalta taiteilijan mahdollisuutta kokeilla, kuinka hänen teoksensa toimivat Kärsämäen kulttuurisessa ympäristössä. Näyttelyssä onkin mukana paljon installaatiota, jotka hahmottavat itse näyttelypaikkaa sekä asettuvat selkeään suhteeseen itse näyttelypaikan tiloihin. Näin Kärsämäellä oleva nykytaide avaa taiteilijan ja taiteen suhdetta arkiseen suomalaiseen kokemukseen ja maisemaan.

Kun nykytaide suuntautuu yhä enemmän sisältö keskeisiin ja välinevapaisiin lähestymistapoihin, niin nousevat taiteen puitteissa tehty kokeileminen ja testaus sekä taiteen tekemisen välineiden rajojen etsiminen kiinnostaviksi ilmiöiksi. Kärsämäellä nähdäänkin selkeästi taiteen tekemisen välineiden rajoja etsiviä teoksia. Teipistä voi tehdä maalauksen!

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat:

Lotta Ingman, Vihti

Jouna Karsi, Turku

Pia Sirén, Helsinki

Maija Kovari, Tampere

Jaana Laakkonen, Tampere

Kaisa Luukkonen, Tampere

Noomi Ljungdell, Helsinki

Antti Nyyssölä, Helsinki

Antti Raatikainen, Joensuu

Route Couture, Tampere/Jyväskylä

Jukka Silokunnas, Tampere

Avajaiset perjantaina 17.6.2010 klo 19->, tervetuloa!

Lisätietoa:

https://arskarsamaki2011.wordpress.com/

http://www.keskipiste.info/arskarsamaki/index.html

 

Jussi Koitela

koitela.jussi@gmail.com

045-6500857

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s